Naše vize pro budoucnost vzdělávání

Ondřej Mrkus
September 13, 2024
2 minuty

V Playful tvoříme vzdělávací prostor, který bychom si přáli sami pro sebe a pro naše děti. Naše vize stojí na pěti klíčových principech, které reagují na problémy tradičního školství a využívají nové příležitosti pro zlepšení vzdělávání.

Problémy tradičního školství

  1. Udušení lásky k učení: Mnoho dětí je ve škole pod nadměrným tlakem nebo se nudí. Ze školy si odnášejí nechuť k dalšímu učení.
  2. Nedostatek rozvoje měkkých dovedností: Schopnosti jako spolupráce a komunikace jsou pro život důležité, ale školou přehlížené.
  3. Jedna šablona pro všechny: Děti jsou hodnoceny podle jednoho měřítka bez ohledu na jejich individuální potřeby.
  4. Lokálnost vzdělávání: Děti se setkávají pouze s lidmi z blízkého okolí a nezískají osobní zkušenost s širším světem.
  5. Globálně kolísavá kvalita: Vzdělávací příležitosti jsou velmi omezené podle místa narození dítěte.

Naše řešení

Naše vize pro Playful staví na pěti principech, které podle nás mají obrovský potenciál formovat ideální vzdělávací prostor budoucnosti. Nesnažíme se být všestrannou náhradou za školu. Tvoříme mimoškolní online prostor, kde děti rozvíjí dovednosti, na které tradiční škola nemá dostatek prostoru.

1. Učení hrou

Věříme, že nejlepší učení probíhá formou hry. Každý z nás to zažil. Když nám byly čtyři roky, hraní a učení pro nás byl jeden proces. Naše hry, které sami vytváříme, spojují zábavu s učením, a tím u dětí rozvíjíme lásku k celoživotnímu vzdělávání.

2. Příprava na budoucnost

Svět se neustále mění, a my nevíme, jaké profese budou existovat za 10 let. Podle nás se vyplatí investovat do rozvoje kritického myšlení, řešení komplexních problémů, spolupráce, komunikace a adaptability – dovedností, které budou potřeba v každé profesi budoucnosti.

3. Personalizovaný vzdělávací zážitek

Pro každé dítě tvoříme individuální učící cestu, která se přizpůsobuje jeho preferencím, náladě a silným stránkám. Vyvíjíme nástroje s umělou inteligencí, které nám umožní poskytnout plně personalizovaný zážitek milionům dětí.

4. Globální propojení

Vytváříme online prostor, kde se děti z různých zemí mohou setkávat a sdílet herní zážitky. Začínáme v Česku a brzy se rozšíříme do dalších zemí EU. Propojováním dětí z celého světa chceme zvýšit pocit sounáležitosti mezi různými kulturami.

5. Dostupné vzdělávací příležitosti

Chceme, aby se do Playful mohl připojit každý s přístupem na internet. Děti budou mít možnost trénovat spolupráci a kritické myšlení při hraní našich týmových her bez ohledu na jejich lokalitu.

Přidáte se?

Máme za sebou první rok a je před námi ještě hodně práce. Potřebujeme podporu od stejně smýšlejících rodičů a dalších spojenců. Pokud s vámi naše vize rezonuje, sledujte náš newsletter. Pravidelně sdílíme praktické tipy a strategie pro rodiče 21. století, kteří chtějí své děti co nejlépe připravit na rychle se měnící svět.

Sdílejte článek s ostatními
Ondřej Mrkus
September 13, 2024
2 minuty